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  1. 仁愛女子短期大学研究紀要
  2. 第41号

鯖糠漬“へしこ"からの乳酸菌の分離と発酵微生物の変化

https://doi.org/10.57426/00001006
https://doi.org/10.57426/00001006
415d9f8a-6ebc-4ca2-9cb9-628cfc0a84d5
名前 / ファイル ライセンス アクション
vol.41_p43-50.pdf vol.41_p43-50.pdf (1.6 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2009-09-03
タイトル
タイトル 鯖糠漬“へしこ"からの乳酸菌の分離と発酵微生物の変化
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 塩蔵保存食品
キーワード
主題Scheme Other
主題 鯖糠漬(へしこ)
キーワード
主題Scheme Other
主題 発酵微生物、
キーワード
主題Scheme Other
キーワード
主題Scheme Other
主題 乳酸菌
キーワード
主題Scheme Other
主題 乳酸旋光性
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Salting preserved food
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Mackerel in salted rice-bran paste( Heshiko)
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Fermentation microorganismlactic acid bacteriaLactic acid rotatory polarization
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.57426/00001006
ID登録タイプ JaLC
著者 百木, 華奈子

× 百木, 華奈子

百木, 華奈子

ja-Kana モモキ, カナコ

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駒野, 小百合

× 駒野, 小百合

駒野, 小百合

ja-Kana コマノ, サユリ

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小林, 恭一

× 小林, 恭一

小林, 恭一

ja-Kana コバヤシ, キョウイチ

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谷, 政八

× 谷, 政八

谷, 政八

ja-Kana タニ, マサハチ

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Momoki, Kanako

× Momoki, Kanako

en Momoki, Kanako

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Komano, Sayuri

× Komano, Sayuri

en Komano, Sayuri

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Kobayashi, Kyoichi

× Kobayashi, Kyoichi

en Kobayashi, Kyoichi

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Tani, Masahachi

× Tani, Masahachi

en Tani, Masahachi

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Lactic acid bacteria(LAB)from“Heshiko"which is mackerel pickle with salt and rice-bran, a traditional fermented food in Fukui were isolated and characterized. The temperature was a range of 12℃ to 28℃ during fermentation for 10 months. After soaking with salt and rice-bran, the concentration of NaCl was about 9%, acidity as lactic acid increased from 800mg/100g to 1200mg/100g, viable cell counts of LAB were 103 to 107 cfu/g, viable cell counts of other bacteria were 105cfu/g, and viable cell counts of yeasts were 104 to 107 cfu/g during fermentation. Ninety six strains of LAB were isolated during fermentation process. The heterofermentive rods and the homofermentive rods(or streptococci)were isolated at the initial stage, and then LAB isolated from“Heshiko"was Tetragenococcus halophilus only. T.halophilus was the dominant strain in the fermentation of“ Heshiko".
書誌情報 仁愛女子短期大学研究紀要

号 41, p. 43-50, 発行日 2009-03-31
出版者
出版者 仁愛女子短期大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 09138587
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-06-20 16:12:51.505524
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