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  1. 仁愛大学研究紀要. 人間生活学部篇
  2. 第2号

食事評価に必要な目測や盛り付け能力の向上を考慮した授業での試み「調理学実習」

https://doi.org/10.57426/00000684
https://doi.org/10.57426/00000684
67309386-f5c1-4af6-b2bf-233add15f3f7
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJHL2_p51-57.pdf KJHL2_p51-57.pdf (2.0 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2011-06-03
タイトル
タイトル 食事評価に必要な目測や盛り付け能力の向上を考慮した授業での試み「調理学実習」
タイトル
タイトル Approach for Improving the Validity of Visual Dietary Assessment Ability in Classes
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 目測
キーワード
主題Scheme Other
主題 食事評価
キーワード
主題Scheme Other
主題 調理学実習
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 eye measurement
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 dietary assessment
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 practiced of cookery science
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.57426/00000684
ID登録タイプ JaLC
著者 佐藤, 真実

× 佐藤, 真実

佐藤, 真実

ja-Kana サトウ, マミ

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谷, 洋子

× 谷, 洋子

谷, 洋子

ja-Kana タニ, ヒロコ

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Sato, Mami

× Sato, Mami

en Sato, Mami

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Tani, Hiroko

× Tani, Hiroko

en Tani, Hiroko

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 We made an approach to improve the validity of visual dietary assessment ability of getting a clear understanding of the weights of food, and taking a test in eye measurement. The objects of the study were students of Jin-ai women's junior college and Jin-ai University studying cookery science and registered in dietitian training courses. In measuring the weights of food, there were little or no errors in the weights of staple food dishes and of main dishes. On the whole, the weights of side dishes, desserts, and soups were high in the degree of measurement error. To take a test in eye measurement, the validity of the visual dietary assessment ability were classified into nine pattern groups. Junior college students had a high number of correct answers, but university students had a tendency to underestimate the measurement. Students who had little cooking time had a tendency to overestimate. It is necessary to take into consideration a practical curriculum to interest students in cooking.
書誌情報 仁愛大学研究紀要. 人間生活学部篇
en : Research journal of Jin-ai University, faculty of human life studies

号 2, p. 51-57, 発行日 2010-12-30
出版者
出版者 仁愛大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 21853363
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-06-20 16:20:01.528414
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