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  1. 仁愛大学研究紀要. 人間生活学部篇
  2. 第7号

調理システムの違いによる食品のにおいへの影響 ~インカートクッキングシステムとクックサーブの比較~

https://doi.org/10.57426/00000708
https://doi.org/10.57426/00000708
28151d6e-7c7d-4463-981b-4cf68b2c28a8
名前 / ファイル ライセンス アクション
BD00010312_001.pdf BD00010312_001.pdf (1.4 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2016-04-22
タイトル
タイトル 調理システムの違いによる食品のにおいへの影響 ~インカートクッキングシステムとクックサーブの比較~
タイトル
タイトル Effect of cooking systems on odor of foods - (Conpararion of ) In-cart cooking system and cook serve system -
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 インカートクッキングシステム
キーワード
主題Scheme Other
主題 肉じゃが
キーワード
主題Scheme Other
主題 食品のにおい
キーワード
主題Scheme Other
主題 ガスクロマトグラフ
キーワード
主題Scheme Other
主題 質量分析(GC-MS)
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.57426/00000708
ID登録タイプ JaLC
著者 樽井, 雅彦

× 樽井, 雅彦

樽井, 雅彦

ja-Kana タルイ, マサヒコ

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窪田, 翔一

× 窪田, 翔一

窪田, 翔一

ja-Kana クボタ, ショウイチ

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松田, 衣里加

× 松田, 衣里加

松田, 衣里加

ja-Kana マツダ, エリカ

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吉田, 芽生

× 吉田, 芽生

吉田, 芽生

ja-Kana ヨシダ, メイ

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伊佐, 公男

× 伊佐, 公男

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ja-Kana イサ, キミオ

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下村, 昭夫

× 下村, 昭夫

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ja-Kana シモムラ, アキオ

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中村, 薫

× 中村, 薫

中村, 薫

ja-Kana ナカムラ, カオル

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Tarui, Masahiko

× Tarui, Masahiko

en Tarui, Masahiko

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Kubota, Sho-ichi

× Kubota, Sho-ichi

en Kubota, Sho-ichi

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Matsuda, Erika

× Matsuda, Erika

en Matsuda, Erika

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Yoshida, May

× Yoshida, May

en Yoshida, May

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Isa, Kimio

× Isa, Kimio

en Isa, Kimio

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Shimomura, Akio

× Shimomura, Akio

en Shimomura, Akio

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Nakamura, Kaoru

× Nakamura, Kaoru

en Nakamura, Kaoru

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Odors of meat and potate stew cooked by the In-Cart cooking system were determined using the GC-MS system and compared with those from commonly used cook-serve systems. The sensory evaluation of these odors was carried out by 40 students. Odors of ingredients of the stew such as potato, carrot and onion were measured with GC-MS to determine the origin of the odors of the stew. Although GS-MS measurements showed that the odors of the stew from the cook-serve system was stronger than those from the In-Cart cooking system, the results of the sensory evaluation indicated that the odors of the In-Cart cooking system were stronger than those from the cook-serve system. The result was explainable by the fact that compounds with strong odors such as concentrations of sulfur-containing compounds and aldehydes were high with the In-Cart cooking system.
書誌情報 仁愛大学研究紀要. 人間生活学部篇
en : Research journal of Jin-ai University, faculty of human life studies

号 7, p. 1-6, 発行日 2016-03-31
出版者
出版者 仁愛大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 21853363
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-06-20 16:19:20.491300
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