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  1. 仁愛大学研究紀要. 人間生活学部篇
  2. 第4号

在日韓国人・朝鮮人の食事調査による日韓間食文化交流に関する考察

https://doi.org/10.57426/00000739
https://doi.org/10.57426/00000739
65aad914-e94c-438d-8a55-6b69aa873d75
名前 / ファイル ライセンス アクション
BD00010343_001.pdf BD00010343_001.pdf (331.3 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2013-05-22
タイトル
タイトル 在日韓国人・朝鮮人の食事調査による日韓間食文化交流に関する考察
タイトル
タイトル A Discussion on Food Acculturation between Japanese and Koreans Living in Seoul and Japan
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 韓国料理(朝鮮料理)
キーワード
主題Scheme Other
主題 日本料理
キーワード
主題Scheme Other
主題 肉料理
キーワード
主題Scheme Other
主題 野菜料理
キーワード
主題Scheme Other
主題 調味料
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Korean cuisine
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Japanese cuisine
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 meat-dish
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 vegetable-dish
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 seasoning
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.57426/00000739
ID登録タイプ JaLC
著者 堀江, 和代

× 堀江, 和代

堀江, 和代

ja-Kana ホリエ, カズヨ

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菅瀬, 君子

× 菅瀬, 君子

菅瀬, 君子

ja-Kana スガセ, キミコ

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小嶋, 汐美

× 小嶋, 汐美

小嶋, 汐美

ja-Kana コジマ, シオミ

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堀江, 祥允

× 堀江, 祥允

堀江, 祥允

ja-Kana ホリエ, ヨシミツ

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Horie, Kazuyo

× Horie, Kazuyo

en Horie, Kazuyo

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Sugase, Kimiko

× Sugase, Kimiko

en Sugase, Kimiko

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Kojima, Shiomi

× Kojima, Shiomi

en Kojima, Shiomi

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Horie, Yoshimitsu

× Horie, Yoshimitsu

en Horie, Yoshimitsu

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Food-cultural exchanges between Koreans and Japanese people since the ancient era have been widely known. In the present studies, the food acculturation of Koreans to the Japanese was studied. Three groups of volunteers, the Korean living either in Seoul(n=44, aged 45±5 years) or in Aichi prefecture, Japan(n=48, aged 45±10 years), and the Japanese living in Aichi prefecture, Japan(n=57, aged 43±9 years) were recruited. The participants answered a series of questions by questionnaires to measure the effect of Korean foods including seasonings on Japanese ones. The data collected showed that the daily meals of the Koreans living in Japan were affected well by both Korean and Japanese foods and a variety of seasonings, and they extended their daily menus, particularly the usage of traditional seasonings remained distinctively.
書誌情報 仁愛大学研究紀要. 人間生活学部篇
en : Research journal of Jin-ai University, faculty of human life studies

号 4, p. 7-12, 発行日 2013-03-31
出版者
出版者 仁愛大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 21853363
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-06-20 16:18:16.580935
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