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  1. 仁愛大学研究紀要. 人間生活学部篇
  2. 第2号

食物摂取後の血糖値上昇に及ぼすラッキョウフルクタンの影響

https://doi.org/10.57426/00000679
https://doi.org/10.57426/00000679
14ea9239-f9a3-4484-8136-853de9b29391
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJHL2_p21-28.pdf KJHL2_p21-28.pdf (1.1 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2011-06-03
タイトル
タイトル 食物摂取後の血糖値上昇に及ぼすラッキョウフルクタンの影響
タイトル
タイトル Effects of Rakkyofructan on Postprandial Glucose Level in Plasma
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 水溶性食物繊維
キーワード
主題Scheme Other
主題 ラッキョウフルクタン
キーワード
主題Scheme Other
主題 血糖値レベル
キーワード
主題Scheme Other
主題 グリセミックレスポンス
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 soluble dietary
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 fiber
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Rakkyofructan
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 blood glucose level
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 glycemic response
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.57426/00000679
ID登録タイプ JaLC
著者 谷, 政八

× 谷, 政八

谷, 政八

ja-Kana タニ, マサハチ

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池田, 涼子

× 池田, 涼子

池田, 涼子

ja-Kana イケダ, リョウコ

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谷, 洋子

× 谷, 洋子

谷, 洋子

ja-Kana タニ, ヒロコ

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小林, 恭一

× 小林, 恭一

小林, 恭一

ja-Kana コバヤシ, キョウイチ

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Tani, Masahachi

× Tani, Masahachi

en Tani, Masahachi

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Ikeda, Ryouko

× Ikeda, Ryouko

en Ikeda, Ryouko

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Tani, Hiroko

× Tani, Hiroko

en Tani, Hiroko

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Kobayashi, Kyoichi

× Kobayashi, Kyoichi

en Kobayashi, Kyoichi

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The effect of Rakkyofructan on the glucose level in plasma after intake of high carbohydrate diet was investigated. The six healthy female volunteers consumed 50 g of carbohydrate meal (the glucose, the cooked white rice, the bread, or the cooked sweet potato) with or without Rakkyofructan. Blood specimen was collected of before and 30, 45, 60, 90, 120 and 150 min after intake, and the glucose level in plasma was measured. The peak value (Cmax) and the area under curve (AUC) of blood glucose level were significantly decreased in the group ingested glucose with Rakkyofructan compared to the group which ingested glucose only. The blood glucose level was suppressed from 60% to 32% (glucose; 43.1±15.5%, cooked white rice; 40.5±13.5%, cooked sweet potato; 53.4±16.5%, bread; 68.5±20.5%) (p<0.01) by Rakkyofructan with 50 g of carbohydrate meal. These results indicated that Rakkyofructan could inhibit the increase of blood glucose level after high carbohydrate diet intake.
書誌情報 仁愛大学研究紀要. 人間生活学部篇
en : Research journal of Jin-ai University, faculty of human life studies

号 2, p. 21-28, 発行日 2010-12-30
出版者
出版者 仁愛大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 21853363
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-06-20 16:20:04.925265
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